A Mikóczi Pincészet Tolna megyében Bátán található, a „Sárköz peremén”, a szekszárdi borvidék déli részén. Pincészetünk tizenöt éve foglalkozik szőlőtermesztéssel és borkészítéssel. Fontosnak tartjuk a kézműves jellegű szőlőtermesztés és borkészítés mellett a modern technológiák alkalmazását és azt is, hogy vásárlóink minden palackon érezzék a szeretetet, odafigyelést és gondoskodást, amivel borainkat készítjük.

Kezdetben a nagyszülőktől örökölt fél hektáros területen folytattuk a gazdálkodást. E régi ültetvényen a kékfrankos volt a meghatározó borunk, melynek köszönhetően megszerettük és a borkedvelő vevőinkkel is megszerettettük ezt a kiváló fajtát.

A szőlőterületeink növekedésével már más világfajták is színesítik kínálatunkat, mint a merlot és a cabernet sauvignon. A jelenlegi négy hektáros területen ez a választék szerepel, viszont saját és a vevői igények kielégítésére a fehér szőlők is teret nyertek borászatunkban, melyeket helyi gazdáktól vásárolunk.

Az utóbbi években egyre több helyi illetve országos versenyen veszünk részt. A számtalan mohácsi, bátai, szekszárdi megmérettetésen elért eredmény mellett legbüszkébbek a 2011-es cabernet sauvignon borunk 2016-ban elnyert Vinagora arany minősítésére és a TOP 10 vörösbor közé kerülésére valamint a 2016-os Kékfrankos Rosénk 2017-es Vinagora arany érmére és egyben a legjobb fajtabornak járó díjára vagyunk.